“Jõuluingli lugu” etendub kolm korda Salme Leelos ja veel ka Vääna-Jõesuus!

Väga palju aastaid tagasi sündis väikestele vaatajatele mõeldud lugu seitsmest jõuluinglist, kes läksid külla ristiema Lumeeidele, kuna too oli haigeks jäänud. Üks inglike, kel nimeks Õnneingel – kukkus keset metsa saanist välja lumehange ja teised tema kadumist ei märganud.
Õnneingel eksles metsas ja jõudis …. aga ega ei saa ju lugu ette ära rääkida, kuigi paljud Kaunite õpilased seda vanast ajast teavad. Niipalju võib öelda aga küll, et huvitavaid kohtumisi ja naljakaid tegelasi kohtab Õnneingel metsas mitmeid.
Veel võib öelda, et sel korral on muinasjutt saanud täiendusi nii tegelaste kui ka muusikaliste numbrite näol. Lavastaja on loole andnud modernsema näo, mis kajastub ka tantsudes, kostüümides ja kõiges muus.

Etendatakse “Jõuluingli lugu” kahes koosseisus – kumbki meeskond esineb kaks korda, viimane etendus mängitakse suvest tuttavaks saanud Vääna-Jõesuu koolimajas, milles toimus juulikuine muusikalilaager ja esitati muinajuttmuusikal “Läbitantsitud tallad”
Salmes toimuvad etendused keldrisaalis Leelo ja oodata on meeleolukaid õhtuid, nii et palume lahkesti külastada: 6. ja 7, ning veel ka 12. detsembril algusega kell 19. Piletite hinnad on 5.- ja 4.- (lapsed, õpilased ja pensionärid).

Mängivad Laste Muusikateatri vanema rühma õpilased, Õnneingli rollis astuvad üles Lorelai Kreis ja Katrina Jõenurm.
Süžee ja muusika autor on Kaari Sillamaa, kusjuures Lumememmede laulu kirjutas kunagi ammu Hille Savi, kes nüüd on nii lavastaja kui ka muusikajuht. Koreograaf ja kostüümide kujundaja on Kertu Raja.
Ingliga plakati joonistas aga Kaunite-kooli vilistlane Hanna Jõers.

Comments are closed.