“Désirée” muusikali sügissesoon läks edukalt!

Kui kevadised etendused läbi said, ei olnud kohe alguses kindel, kas on jaksu nii suurt ja vastutusrikast ettevõtmist veel ka teistkordselt vedada. Publiku huvi oli aga suur, sest ju ikka on neid, kes ärkavad siis kui juba hilja – nii ka nüüd. Jutt õnnestunud lavastusest oli läinud liikvele ja huvilisi muudkui tekkis juurde. Nii siis saigi, et Hoolekogu ja õpetajaskonna, eriti aga näitlejate soovidele tuldi vastu ja välja sai kuulutatud 8 etendust – pooled neist lõunased, et koolilapsed saaksid tulla “teatrisse ajalootundi”

Et rahaline miinus ülepea ei kasvaks, kutsus Kaunite-kool müügijuhiks Janne Raaviku, kelle üleskutsel võtsid paljud koolid plaani tutvuda Prantsusmaa ja Rootsi värvika ajalooga 18.-19. saj. sedakorda muusikali abiga.

Etenduste saabudes olid koolidele mõeldud lõunased saalid pea täiesti täis, aga ka õhtustele jätkus publikut ja oli ka neid, kes lausa mitmeid kordi vaatamas käisid. Kiidusõnu jagus nii solistidele kui ansamblitele nii näitlemise kui -laulu eest (muusikajuht Janika Sillamaa, koormeister Hille Savi, ansamblid Kaari Orumägi). Massnumbrid – Giljotiinistseen, Napoleoni sõjad, mitmed peod – nii vaese rahva pralle (“Pidu täismajale”) kui ka ülikute ballid (“Elukrussell”), samuti kerjuslapsed ja ajalehepoisid (“Tühi kõht ajab kerjama” ja “Kangelane Napoleon”) ning lõpuks Désirée kroonimine – lõid oma emotsionaalsuse ja võimsusega “hinge kinni” või “vee silmast välja” (vaatajate kirjadest).

Ikka ja jälle kirjutasid tänulikud vaatajad, kuivõrd olid hästi valitud näitlejad ja kui hästi rollid olid välja kantud nii liikumises, tekstis kui vokaalis. Ikka ja jälle kiideti lavastust ja lava (lavastaja ja kunstnik Katre Jaani), kostüüme (Kristel Viksi), aga kiidusõnu sai ka õnnestunud muusika (Kaari Sillamaa) ja ka fonogrammid (lisaks Kaarile Franck Reisner, bändiseaded Janika Sillamaa, stuudiomuusikud ja mitmed helirežissöörid) ning eriti sügiseste etenduste helikvaliteet (helipuldis Rauno Avel). Abilisi on sellel projektil olnud palju ja kõiki saab lähemalt vaadata kodulehelt muusikaldesiree.ee

Kevadistest etendustest on kokku pandud ja avaldatud nüüd ka “Désirée” video nii DVD kujul kui võimalus see arvutisse laadida. Ent tükk on omaseks ja armsaks saanud, seega ootab ees laulude salvestus ja heliplaat, mille esitlusel saab neid laule veelkord ka laval kuulda.

Comments are closed.