Maailma esietendus „Päkapikkude salatehas“

Kaunite Kunstide Koolil on rõõm teatada, et lisaks juba varasematele kirjutajatele on nüüd autorite rivis uus libretist Mark Oja, lisaks temale veel ka uus muusikalooja Hille Savi – nende käe all on hiljuti valminud tuttuus muusikaline jõulumuinasjutt lastele „Päkapikkude salatehas“, mille esietendus pidi toimuma detsembris 2020, edasi 14.01. 2021 ja nüüd pandeemia tõttu hoopis uude jõuluaega – st 2021 detsembrisse lükatud.

Tõsi küll – Mark Oja on ka varem näidendeid kirjutanud ja ega Hille Savilgi salatehase-laulud esimesed helitööd ei ole… aga … Marki saavutused pole seni sündinud ega lavale jõudnud Kaunite Koolis vaid mujal – täpsemalt Lottemaal. Hille loodud lastelaulud on aga küll valminud Kaunite Koolis, aga siiski vaid üksikute lauludena (suurim hitt seni „Issi päikene“). Nüüd aga on noorel autoril lauale panna terve lavamuusika, mis hiljaaegu stuudios ka sisse sai mängitud.

Lavastaja ja koreograaf on praegu kooli noorim õpetaja – hiljuti ise veel Noorteteatri lavalaudadel rolle teinud – Johanna-Elise Kabel, kes oma esimesed tuleristsed tegelikult juba suvises muusikalilaagris kätte sai, kui Vääna-Jõesuus „Keisri uued rõivad“ lavale tõi.

Auto Mark Oja teeb oma „Päkapikkude salatehasest“ järgmise lühikirjelduse:
Ühel jõuluõhtul, päev enne jõululaupäeva on Helena ja Kristofer kodus, langevaid tähti imetlemas. Teab ju igaüks, et sel hetkel salasoove mõeldes lähevad need täide. Nii juhtus ka õe-vennaga. Ootamatult avastavad lapsed end Päkapikkude salatehasest. Kas päkapikud on tõesti olemas? Milline on nende erivarustus? Kas tehasesse salaja sisse pääsenud pahalased saavad võidetud, või võidab kurjus ja jõulud on igaveseks läinud?  Seda kõike ja palju muudki saab teada juba etendusel!

Lavale astuvad Laste Muusikateatri vanema rühma 28 tüdrukut-poissi vanuses 11 kuni 14a.
Helena ja Kristoferi rollides Lucia Lass ja Grant Partasjuk.

Niisiis – maailma esietendus „Päkapikkude salatehas“!
Libreto autor Mark Oja, muusika autor ja muusikajuht Hille Savi, lavastaja ja koreograaf Johanna-Elise Kabel, kunstnik Riina Andresen.



Comments are closed.