„Kristuse“ teine tulemine!

Kui kevadise vägikaikavedamise koroona ja kogu muu elu-olu vahel võitis koroona, siis seekord peab ta taganema – otsustas oratooriumi „Kristus“ meeskond ja suve teisel poolel pandi projekti organiseerimistöö taas käima.

Kohe kui kriisiaeg välja kuulutati, algas ka Kaari Sillamaa Kaunite Kunstide Koolis kevadel toimuma pidanud kontsertide ja etenduste massiline edasilükkamise kampaania, kus sügisesse nihkusid ligi 20 etendust, „Kristuse“ neli kontserti nende hulgas:
Oodatud on kõik huvilised sedakorda Tallinna Metodisti kirikusse 5. 09 kell 14.00, Viljandi Pauluse kirikusse 6.09 kell 19.00, Tartu Pauluse kirikusse 12.09 kell 14.00 ja veelkord Tallinna Metodisti kirikusse 13.09 kell 19.00

Kuna vahepeal on olnud pikk paus, tuletame meelde, kellest koosneb see 100-liikmeline esinejaskond:
Üles astuvad Kaari Sillamaa Muusikateatri Segakoor, Eesti Noorte Segakoor, Kadrina Segakoor, Politsei- ja Piirivalveorkester ja orkestri juurdekuuluv bänd. Solistide rollides Kaire Vilgats (ema Maarja), Nele-Liis Vaiksoo (Maarja Magdaleena), Getter Jaani (Marta), ja Näosaate võitja Madis Arro (Jeesus). Veel laulavad solistide rolle Kaunite Kooli õpilased, õpetajad ja vilistlased – lavastaja, hääleseadja ja helilooja Kaarel Orumägi (Ingel), Kaarli õpilane – 9 aastane Karl-Erik Kudu (Väike Jeesus, kes lisaks ka Hanna-Liina Võsa Muusikalikooli laps), vilistlane – nüüd laulja ja löökpillimängija Kaarel Raidam (Juudas) jt. Vahetekste piiblist loevad näitlejad Hans Kristian Õis ja Elar Vahter.
Okrkestreerinud on teose PPA orkestri koosseisule Kristo Matson ja dirigendipuldis juhatab vägesid Raul Talmar.

Ülestõusmispühi nüüd küll taustaks ei ole, aga see-eest on autori sõnul see tunnine muusikaline jutustus paras annus positiivsust, mis aitab koroonast räsitud meeleolu helgemakas muuta.

Ja veel – kuna kevadel kultuuriüritused ja esinejad nelja seina vahele suruti, tekkis lisaaeg, mis sobis imehästi oratooriumi noodistamiseks, kirjastamiseks ja trükkimiseks.
Nii astuvadki noored koorilauljad ja solistid publiku ette, ees „ahjusoe” noodiraamat Kirjastus Virgolt.
Loe oratoorium „Kristuse” valmimise ja ajaloo kohta ka 4.veebruari uudisest.

Comments are closed.