Kaunite-koolis algab 24. hooaeg

Ja jälle algabki! Kaunid kunstid ja muusikateatri tegemine on endiselt populaarsed ja suurem osa teatrirühmi on täis.
Tööd laste ja noortega rühmades jätkavad õpetajad Katre Jaani, Janika Sillamaa, Hille Savi, Kaarel Orumägi, Kertu Raja, Merlin Porkma, Siiri Pappel ja Marge Tuisk.
Kuidas on seis aga õpilastega?
Uusi tulijaid on väga palju – Mudilasteatrisse on tulemas 13 uut last, 3 last jäänud veel eelmisest aastast, teised on üle läinud Lasteteatri nooremasse rühma, nagu kõik eelmisedki, kes lasteaiast kooli lähevad või ka Kaunitest lahkunud ja mujal vahvad huviringid leidnud.
Lasteteatri nooremas rühmas  hakkab käima 16 uut õpilast, neist 11 täiesti uut ja 5 mudilasrühmadest üle tulnud last
Rühmas on veel 1 vaba koht!
Lasteteatri vanemasse rühma tuleb nooremast üle 8 õpilast, päris uusi on 3, nii et rühmas kokku 11 uustulnukat, hetkel on sellesse rühma (11-13a) veel 2 vaba kohta!
Noorteteater
läheb liikvele sel hooajal 15 uue tulijaga, kellest 7 on täiesti uustulijad, 8 tuleb aga üle Lasteteatri vanemast rühmast.
Mudilaste laulu – ja näitering ootab veelgi lapsi, sest hetkel on vabu kohti küllaga. Rühm on oma tegutsemise alguses ja sissetöötamine käib. Tasub meelde tuletada, kuidas aastaid tagasi Mudilasteatris oli veel üsna vähe õpilasi ja etenduse mängimiseks võeti lisanäitlejateks Lasteteatri väiksemad õpilased. Nüüd on aga kohad täis ja ülegi. Nii et kel on tuttavaid peresid, kus eelkoolilapsed (3-7a) tahaksid laulmist ja väikest teatrit teha 2 korda nädalas 40 min korraga – on rühma oodatud.
Paljud tüdrukud, kes näitlevad lasteteatrite rühmades, on lisaks eelnimetatule veel ka Tütarlaste tantsutruppide liikmed, kellest nooremad sel hooajal tantsivad teisipäeviti ja vanemad neljapäeviti vahetult enne teatritundide algust.
Noorteteatri tantsijad, kelle koolijuht on nimetanud Eliitrühmaks – jätkavad ka sel hooajal kooskäimist esmaspäeviti.
Kaunite-koolis on eelmisest õppeaastast taastatud mitmeaastase vaheaja järel ka kitarri- ja trummiõpe, kus kitarritundidesse läheb hetkeseisuga 4 õpilast, trummitundi aga esialgu vaid 1. Mõlemad noored, andekad õpetajad Kusti Lemba  ja Karl Helmeste võtavad heal meelel veel õpilasi juurde. Kordame aga siinkohal üle, et need tunnid toimuvad mitte Salme Kultuurikeskuse majas vaid Kaunite-kooliga koostöös-oleva Studio 89 ruumides Türi tänav 6.

Pillitundides saadakse selgeks ka noodid, siiski on võimalik ka teistel soovijatel solfedžoga tutvust teha – need tunnid toimuvad teisipäeviti (vanemad) ja neljapäeviti (nooremad) peale teatritunde Salmes.
Kes tahab liituda rühmade või pillitundidega, klõpsige lingil Tule õppima, infot erialade, hindade, tunniplaani ja uue hooaja lavastuste kohta leiate Üldinfo alt (Erialad ja tunniplaan)
Samas leidub ka info kooli sünniloo ja ajaloo kohta. Kooli ellukutsujal – Tarmo Leinatammel on täna 2.septembril 60 sünniaastapäev.

Ja nagu igal aastal – saab õppeaasta avatud järjekordse uue filmiga, milleks on “Teekond tundmatusse” – tantsufilm noortelt tegijatelt – režissöör-lavastaja ja koreograaf Kertu Raja, kes kutsus tiimi operaator Jako krulli ja valgustaja Aivo Ranniku.

Comments are closed.