„Lumekuninganna“ tuleb ka ilma lumeta

„Lumekuninganna“ muusikal saabub lavale täies hiilguses – nüüd juba kolmanda koosseisu esituses, kusjuures esimene Lumekuninganna roll oli kirjutatud tookordse Noorteteatri Helen Männikule, kelle kandev alt autorit väga inspireeris. Heleni lavapartnereid Kajd ja Gerdat etendasid tookord Kasper Raidam ja Anette Maria Kuklane – samuti Noorteteatri õpilased.

Edasi läks paar aastat ja „Lumekuningannast“ sai film, kus stsenaarium ja muusikaline materjal oli sama, pooled tegijad aga uued. Esikolmik oli filmis järgmine – nimirollis Violeta Osula, Kaj – Johann Ortin Õun ja Gerda – Loora Eliise Kaarelson.

Et materjal meeldib noortele jätkuvalt, pani lavastaja Janika seekord mitmetele tegelastele dublandid, et rohkem õpilasi saaks mahulisemaid rolle esitada. Kuigi nimirolli teeb üks näitleja – Viona Vipper, on kaks Kaj`d – esitajateks kaksikvennad Reio ja Priidu Leinus ning ka kaks Gerdat – Anna Danilson ja Kertu Kango.
Aga värvikaid tegelasi on lisaks põhikolmikule veelgi – vanaema, prints Neeme ja printsess Vilma, isavares ja emavares, Lilleaia Nõid ja tema arvukas lillepere, Röövlieit Rusikas oma jõuguga, kel kõigil ägedad nimed nagu Sooda, Käpard, Kurjam, Madrus ja Näpumees ning tema röövitütar Rüblik, veel Lapi nõid ja Põhjapõder – lisaks kõigile veel ka põrgulised põrgus, inglid taevas, pidulised ballil jne.

Niisiis taaslavastub muusikal „Lumekuninganna” Hans Christian Anderseni ainetel.
Autor, lavastaja ja muusikajuht Janika Sillamaa, koreograafid Johanna-Elise Kabel ja Andrus Muuga. Lavakunstnik Andrus Muuga, kostüümikunstnik Janika Sillamaa, grimmikunstnikud Signe Mallene ja Kersti Pettai.
Laval Noorte Muusikateatri 24 õpilast vanuses 13 kuni 17a.
Etendused toimuvad 10. ja 12. veebruaril Lindakivi Kultuurikeskuses (Lasnamäel) kell 12.00 ja kell 19.00. Piletid hinnaga 7.- ja 5.- (lapsed, õpilased ja pensionärid) müügil Piletilevis ja (piletite olemasolu korral) tund enne etendust kohapeal.
Etendus on üle 2 tunni pikk ja ühe vaheajaga.

Comments are closed.