Talvised Tähed!

Suur kevad juba käes, Volber saabumas, aga alles nüüd avastas Uudiste kontor, et Talvised Tähed, ehk Kuldse Maski Gala auhindade saajad ikka alles avaldamata!
Püüame selle lünga kohe täita ja asjaosalised annavad ehk andeks sellise hilinemise. Oh-jah, elu on väga kiireks läinud!

Aga nüüd siis vaatame tagasi jõulude eelsesse aega, kus toimus rohkelt esinemisi, millede alusel ja ka varasemaid etendusi ja filme lisaks võttes – kujunesid seekordsed võitjad ehk 2022 aasta auhindade saajad.
Lavastused ja filmid, mis hindamisele tulid, olid järgmised: muusikalid ja laulumängud „Kolm musketäri“, „Printsess Okasroosike” „Läbitantsitud tallad“, „Inetu pardipoeg“, „Nukukese jõuluöö” ja sotsiaaldraama „Eliitkooli juhtum” , suvemuusikalid „Pöial-Liisi” ja „Hunt ja 7 kitsetalle”, suvine tantsuetendus „Haldjad ja Gnoomid” ja showetendus „Augusti revüü” ning filmid „Puujala ja Ükssilma sõda“ ja „Katki“.
Samuti auhinnati, nagu ka kõigil eelnevatel aastatel peresid ja abilisi, kes ükskõik mis kujul olid Kaunite Kooli antud aastal eriti palju aidanud.
Hindajateks olid kõik Kaunite õpetajad ja töötajad, aga ka lapsed ise, kes täitsid vastavasisulised ankeedid.

Ja siin siis auhinnasaajate pikk nimekiri:
Lasteteatri noorem rühm:
Aasta poissnäitleja – Karl Markus Klaas
Aasta tüdruknäitleja – Katrin Sirak
Särav karakternäitleja – Albert Joala
Särav uustulnuk – Ramon Gustav Morna
Särav ansamblimäng muusikalis „Läbitantsitud tallad“ – Lohe Loviise 3 pead:
Deryse Riivik, Sandra Külasalu ja Johanna Loit

Lasteteatri vanem rühm:
Aasta poissnäitleja – Roomet Sirak
Aasta tüdruknäitleja – Laura Pärtelpoeg
Särav karakternäitleja – Adeele Allas
Särav uustulnuk – Heti Stella Kisel
Silmapaistev taustanäitleja – Maarja Malva

Noorteteater:
Aasta meesnäitleja – Robin Pastak
Aasta naisnäitleja – Andra Halgma
Säravad karakternäitlejad – Annaliisa Niidas ja Reio Leinus
Särav uustulnuk – Sireli Salum
Silmapaistev taustanäitleja – Mia-Ly Tooming
Värvikad rollilahendused:
Remo Pihel – La Chesnaye („Kolm musketäri“) ja Jumalamees („Eliitkooli juhtum“)
ja Mirjam Sirak – Tanja („Eliitkooli juhtum“)

Aastate töö – Viona Vipper
Nimiosad muusikalides „Inetu pardipoeg“ ja „Lumekuninganna“ ja veel – Erna Kannel („Rokkivad detektiivid“), Gertrud („Lumeeit“), Moira („Verelegend“), Ruutu-Äss („Puujala ja Ükssilma sõda“), Ciffon („Väike õuduste pood“), Abtiss („Kolm musketäri“) jt.

GRAND PRIX – Ralf Oliver Purje
D`Artagnan muusikalis „Kolm musketäri“ ja  Jan Markus Barbadur sotsiaaldraamas „Eliitkooli juhtum“

Kuldvõtmeke (viiulivõti) – vokalisti auhind:
Heti Stella Kisel
Kalli Karmel Jaani
Helena Loit
Priidu Leinus

Kristallkingake – tantsu auhind:
Carolyn Janee Salumets
Arabella Lina
Marta Murd

Kuldne pistoda – lavavõitluse auhind:
Martin Alexander Roolaht
Silver Voorel

Kuldne püstol – püstolnäitleja auhind:
Albert Joala
Helena Loit

Magusad auhinnad Abilistele:
Aasta Abiline – pere:
Perekond Avent – kõikvõimalike pildistamiste (plakatid, kavad, etendused) ja filmimiste (sotsiaaldraama „Katki“ ja etenduste videod) eest
Perekond Purje – õpilaste transpordi korraldamise eest erinevate laagrite vahel.
Perekond Veiman – paljulapselistele peredele võimaluse andmine – tulla vaatama muusikali „Kolm musketäri“ ja Kaunite kooli õpilastele võimaluse andmise osaleda TV3 saates „Tantsud tähtedega“

Aasta Abiline – ema
Triin Sulger, kes aitas mitmel päeval korraldada TV3 saatesse „Tantsud tähtedega“ proovidesse ja esinema Kaunite noormeeste armee, kehastamaks orkestrit koos dirigendiga Zorro-numbri taustaks, kui tantsisid Kerttu Tänav (Amanda ja Vanessa ema) ja Ragnar Klavan

Aasta Abilised – ehk Andre Armee lavaehituses, rekvisiidis ja helindamises, aga ka kõigi lavastajate abikäed kostüümis, grimmis ja igal pool mujal:
Kaarel Kreekman, Silver Voorel, Viona Vipper, Sireli Salum, Mirjam Sirak, Roomet Sirak, Dorian Tamm, Eliise Ra Tõemäe, Marian Perkmann, Anna Danilson, Hugo Sebastian Sulger, Lorelai Kreis, Andra Halgma, Robin Pastak, Krislin Kevelin Teas, Kertu Kangro, Lisanna Jaakson, Karl Mattias Rässa, Mathias Peškov, Grant Partasjuk, Maarja Malva, Mia-Ly Tooming, Kalli Karmel Jaani, Pille-Triin Trumm, Heti Stella Kisel, Mirge Velling, Deryse Riivik, Emily Kiki Kaljurand ja Liisa Limbo.

Auhindu andsid üle eelmise – 2021 aasta võitjad ja kõik lavastajad/juhendajad Katre, Hille, Janika, Andrus, Mark, Johanna, Siiri ja ka koolijuht Kaari.

Auhindade kätteandmise/saamise vahel esinesid kõik Kaunite teatritrupid v.a. mudilased, laulis ka õpetaja Johanna-Elise Kabel ja tantsisid tantsutüdrukud õpetajate Siiri ja Viona juhendamisel. Kogu õhtu kava oli koostanud ja lavastanud Mark Oja, õhtujuhid olid Kalli Karmel Jaani ja Reio Leinus.

Kui õhtu pidulik osa Ristiku Kooli saalis oli lõppenud, suundus koolirahvas Auna majja pidutsema, kus olid Lauake-Kata-End hõrgutiste all lookas pidulauad, jagati jõulukingitusi ja toimus traditsiooniline loosimine – Iga Loos Võidab.


Comments are closed.