Krimirokkmuusikal „Rokkivad detektiivid” – põnevust koolilaste tavaellu!

„Rokkivaid detektiive” on Kaunite Kooli muusikateatris lavastatud ka varem – 8a tagasi (2015a lavastajaks Katre Jaani) ja sellest on ka film vändatud – 2018 aasta suvel Koerus, Aruküla mõisas.
Nüüd etendub detektiivide lugu Lindakivi Kultuurikeskuses 8. ja 9. mail – kummalgi päeval kell 12.00 ja kell 19.00.
Lugu räägib tänapäeva lastemuusikakoolist, kus ühtäkki hakkavad pillid kaduma.

Häiritud on sellest nii kooli töötajad kui õpetajad, aga samuti ka õpilased, kes otsustavad ise asja uurida ja varjata oma detektiivitöö õhtuste harjutamiste taha. 

Nii sünnib korraga kaks uurivat õpilasdetektiivide gruppi – tüdrukute ansambel ja poiste bänd. Uurimistöös selgub nii mõndagi koolimaja kahtlase mineviku kohta, otsitakse isegi kummitusi ja avastatakse, et nende ontlik muusikaõpetaja Erna Kannel elab kaksikelu – päeval teeb koolis tunde, hilisõhtul aga …..?  Nii sellele, kui ka mitmele muule küsimusele saab vastuse etendust vaadates, samuti sellele, kuhu on kadunud pillid ja kes neid ärandab. Lustlik lugu ägedate laulude- ja tantsudega ja põnev ka.

Autor Janika Sillamaa, lavastaja, lavakunstnik ja muusikajuht Hille Savi, koreograaf ja kostüümikunstnik Mark Oja, muusikajuhi assistent Sireli Salum, grimmikunstnikud Karoliina Lepik ja Johanna-Elise Kabel.
Helimeister Madis Kaljulaid, valgustaja Risten Reintam, pealavameister Andre Luurmann.
Laval Laste Muusikateatri vanem rühm ehk 11 – 14-aastased noored.
Põhirollis Kalli Karmel Jaani, kes kehastab õpetaja Erna Kannelt. Eelmises lavastuses ja filmis tegi sama osa Viona Vipper, kes nüüd on mõned aastad olnud juba Noorteteatris, koristajamutti teeb aga sama näitleja kes ka eelmisel korral – Eliise Ra Tõemäe – nüüd juba külalisena Noorteteatrist. Kaasa teeb laval ka õpetaja Mark Oja, kes kehastub garderoobionu Paul Pasunaks, etenduse valmimisel annab aga mitmel rindel suure panuse. Kuna detektiivid peavad rokkima, siis põhirekvisiidid laval on pillid – alustades väiksematest rekvisiitpillidest ja lõpetades päris instrumentidega, kuhu kuulub ka täis-trummikomplekt
Etenduse kestvus koos vaheajaga tund ja 30 min.
Piletid Piletilevis ja tund enne algust kohapeal.

Comments are closed.