Janika noodiraamat nüüd ilmunud!

Kirjastus Virgol on rõõm teatada, et on ilmunud sügisvärvides kaanega ja 20 lauluga noodiraamat „Oma loodud, oma lauldud – Janika Sillamaa”, mille esitlus koos väikese kontserdiga toimub 23.oktoobril kell 17.00 Philly Joe`s, kus üles astuvad Janika kõrval ka Kaarel Orumägi, Loora-Eliise Kaarelson, Voleta Osula ja Hille Savi ning pianist Lauri Lehtsaar – äkki mõned üllatajad veel.
Lauliku kaanepildi kujundas Pille Kose, kaanefoto autor on Laura Strandberg, trükkinud on 150-leheküljelise köite trükikoda Vali Press.

***

Kirjastus Virgo on loodud üsna ammu – juba aastal 2005 – eesmärgiga jäädvustada Kaunite Kunstide Koolis ja koolile loodud muusikat nootide ja lavatükke käsikirjade näol, sest autoriteks on valdavalt Kaunite Kooli omad õpetajad. Aga mitte ainult – Kirjastus Virgo jäädvustab ka õpilaste laulu- ja näitlemisoskuse heliplaatidel ja filmides ning nüüd juba ka etenduste videote näol. Ja veel jäädvustab Kirjastus Virgo kogu oma tegevusega ka õpilaste arengu, nende kasvades ja aasta-aastalt küpsemalt esinedes, olles seega ka tore mälestus, mida saab kaasa võtta kogu eluks.

Esimestel aastatel ilmunud laulikuid ja heliplaate ei müüdudki kaunite Koolist välja – seega müüki ei toimunudki – eesmärk oli eelkõige jäädvustamine ja ka see, et õpilased saaksid helistuudio praktikat, õpiksid mikrofonisse laulma ja pärast tulemust ka hindama. Samuti hindama ka ühe helistuudio tööd ja olulisust iga laulja igapäevaelus.

Mõni aasta hiljem jõudsid esimesed noodiraamatud ja helikandjad (siis olid need kassetid) ka poelettidele.

Kõik seni väljaantud loomingulised šedöövrid, mida Virgo pood on müünud, on olnud adresseeritud lastele ja noortele.

Uus noodiraamat „Oma loodud, oma lauldud” – on esimene, mille kohta võib öelda, et see on suunatud täiskasvanud lauljatele, neile kes otsivad vokaalselt suuremaid väljakutseid ja ka uut repertuaari, pedagoogidele ja laulustuudiotele, kus õpilased on juba täiskasvanumad jt.

Tänu uuele poeriiulile, kuhu nüüd asetame noodiraamatu „Oma loodud, oma lauldud – Janika Sillamaa”, saame kohe juurde lisada ka Janikalt 8 aastat tagasi ilmunud heliplaadi „Täiskohaga naine”, mis seni Virgo poes müügil pole olnud – lihtsalt seepärast et seda oli raske eelmiste väljaannetega kokku sobitada.

Lisaks kõigile 12-le laulule nimetatud albumilt („Ei leia ma sõnu”, „Rahutu”, „Sõidame võidu”, „Kleopatra vannitoas” jt) on noodiraamatus ka valitud laulud mõnedest lavastustest – „Unes ma lendan” („Lumekuningannast”), „Ootame mehi” („Impressionistidest”) ja muud -„Vaatan päikesesse”, „Kui sõnast saab liblikalend”, mis olnud inspiratsiooniks ja pealkirjaks Tallinna XVIII Võimlemispeole (2017, pealavastaja Katre Jaani), „Kuuselugu” jt.

Järgmiseks „Oma loodud, oma lauldud” noodiraamatuks saavad Kaunite Kooli endise õpetaja, muusikaliartisti ja pedagoogi Ele Millistferi laulud.

Comments are closed.