Mis hakkab juhtuma Eliitkoolis?

Pärast koolitüdruku ootamatut enesetappu rullub ühes Eesti prestiižikaimas eliitkoolis lahti tohutu sündmuste jada. Kool on justkui pea peale keeratud ning asju alles hakkab juhtuma, jättes õhku tohutul hulgal küsimusi…

Miks Lisell endalt elu võttis? Kuidas on selles süüdi tema eelmine boyfriend? Miks ründab direktriss õpilast? Keda aitab ainult jumal? Kes sureb üledoosi? Keda kapist välja tulema sunnitakse? Miks on üht koolivenda pidevalt öösiti ühe noore naisõpetajaga nähtud? Kes üldse narkotsi müüb? Kes pekstakse vaeseomaks? Miks uus õpilane surnud tüdruku vastu niivõrd palju huvi üles näitab ja kes on nõus armastuse nimel surema? 
Kõikidele nendele küsimustele annab vastuse muusikaline noorte sotsiaaldraama „Eliitkooli juhtum“, mis on kirja pandud ja inspireeritud Kaunite Kooli kunagisest menutükist „Tütarlaste kooli juhtum”. Autoriks õpilaste ideede põhjal Kaari Sillamaa. 
Tüki väljatoojateks on noored, kes ise ka „Tütarlaste kooli juhtumiga” varasemalt seotud olnud – libretist ja lavastaja Mark Oja mängis viimases versioonis direktriss Barbaduri vaimuhaiget poega Jani, helilooja ja muusikajuht Kaarel Orumägi aga peategelase poiss-sõpra Jacki. Koreograaf Johanna-Elise Kabel eelmise versiooniga seotud ei olnud, kuid on end mitmekordselt tõestanud imetabase koreograafina ja sobib selle tüki tantse seadma justkui rusikas silmaauku. 

Lisaks Noorteteatri trupile teevad etenduses kaasa õpetaja Janika Sillamaa, kelle kehastada on kohati ehk liigagi nõudlikku direktriss Marika Barbaduri ning Lasteteatri nooremast vanuseastmest teeb tükis kaasa Katrin Sirak, mängides ühiselamu administraatori noort tütart Greeta, olles ka etenduse üks võtmetegelasi. 

„Ma loodan, et publik saab selle tüki üle veel ka teatrisaalist lahkudes pikalt järele mõelda. Eelkõige just otsides küsimusele „Miks on meie ühiskonnas sellised probleemid ja kuidas neid lahendada?” vastuse. Tegu pole kindlasti lihtsa tükiga mida mängida või vaadata, kuid vahepeal peab ka selliseid teemasid kõikide printside, kuningannade ja muu lustliku ja lõbusa kõrval puudutama”, paljastas tüki libretist ja lavastaja Mark tüki olemust. 

NB! Etenduses kasutatakse ohtralt ebatsensuurseid väljendeid, imiteeritakse suitsetamist, alkohoolsete jookide ning narkootikumide tarvitamist. Samuti kasutatakse etenduses lavasuitsu (tervisele ohutu) ja vilkuvat valgust. Soovituslik vanus alates 14. eluaastast!

Etendused 02.12.22 ja 03.12.22 kell 13:00 ja 19:00 Kaja Kultuurikeskuses.
Piletid Piletilevist ja tund enne etenduse algust kohapeal!

Comments are closed.