Ja ta torkaski värtnaga sõrme ja uinus magama sajaks aastaks!

Muusikal „Printsess Okasroosike” vendade Grimmide muinasjutu ainetel.
Lindakivi Kultuurikeskuses 13. mail kell 12.00 ja kell 19.00 ning 14. mail kell 12.00

… ja ta torkaski värtnaga sõrme ja uinus magama sajaks aastaks!
Sõrme torkamisega meenub veel ka teine muinasjutt – lugu Lumivalgekesest, kus tikkimisnõelaga torkab ennast kogemata kuninganna ja verepiisk kukub lumele, mis on aknalaual …

Aga täna räägime siiski sellest, kuidas printsess Okasroosike end Musta Haldja nõidudes värtnaga torkab ja selle tulemusel uinub nii printsess ise, kui ka kogu lossitäis rahvast – kuningapaar, õukond, kokad, teenrid, toatüdrukud, tallimehed, pesunaised, isegi hobused ja jahikoerad – nii seisab Grimmide loos. Meie oma lavale koeri ja hobuseid ei too, aga roosihekk igatahes üle magava lossi ja Okaroosikese laotub – nii lubas lavakunstnik Katrin Lehtjõe, kellele „Printsess Okasroosike” on esimene lavatükk kujundada. Päris elus on Katrin pikka aega EKA üliõpilasi juhendanud ja olnud päris mitu aastat ka Kaunite Kunstide Kooli mudilaste kunstiõpetaja.

Lavastaja Johanna-Elise Kabel lubas veelgi võimatumat asja – nimelt katta ära 22 näitlejaga umbes 70 rolli.
Asi tegelikult selles, et kui Kaari Sillamaa 2012 aastal libretot kirjutama hakkas, oli Kaunite Kunsti Kooli Lasteteatri nimekirjas 47 õpilast – see andis väga suure mänguruumi ja lubas kõikvõimalikke tegelasi omast peast juurde panna.
Loodetavasti Grimmid end hauas ringi ei keeranud, sest kuigi lugu läks kirjumaks, ei läinud see siiski igavamaks – kohati läks ka loogilisemaks ja selgemaks.

Grimmidel magab Okasroosike 100 aastat ja ärkab 115 aastasena – noore ja värskena. Sellisena leiab teda eest prints, kes on oma tulevast naisest siis umbes 95 aastat noorem.

Meie lahendasime asja teisiti – Okasroosike ja prints tutvuvad juba printsessi sünnipäeval ja armuvad. Peituse mäng on küll näiliselt Okasroosikese idee, aga eks seal olnud ka Musta Haldja nõidus mängus, kui tütarlaps just tema torni sattus peidupaika otsima. Toimub torkamine ja uinumine, nagu ettemääratud oli, aga nüüd on Prints juba asjast teadlik ja kindel, et soovib armastatu pika une ära oodata. Pikk 100-aastane ümbermaailma reis on aja parajaks tegemiseks väga hea võimalus. Ja hea võimalus tundus see ka autorile, sest mis paremat veel soovida, kui saab näidata erinevaid maid ja rahvaid, keda noormees kõiki külastab oma pikal rännakul. Hea Valge Haldjas mõtles ka printsile – et too ei vananeks, peab ta igal aastal võtma lonksu elueliksiiri pudelist.

Rohkem edasi jutustada oleks juba patt, sest muidu poleks lugejatel huvi teatrisse tullagi!
Lavastaja Johanna-Elise Kabel
Muusikajuht Kärt Anton
Koreograaf Mark Oja
Lavakunstnik Katrin Lehtjõe
Kostüümikunstnik Eva-Liis Lidenburg

Mängivad, laulavad ja tantsivad Muusikateatri 11-13 aastased õpilased. Nimiosas Liis Marii Männik.

Piletid hinnaga 5.- ja 7.- on Piletilevis müügil!

Comments are closed.