Pidulikud jõulud – Kuldne Mask 2021

Sellist asja pole Kaunite Kunstide Kooli ajaloos varem olnud, et ühe aastanumbri sees jagatakse auhindu kaks korda. Aga nüüd 2021 see on sündinud – kevadel mais jagati neid 2020 aasta eest ja nüüd – mõned päevad tagasi – mööduva aasta 2021 eest!

Sündmus sai teoks Salme Kultuurikeskuse suures saalis hiigellaval – milline nostalgia!! Ja algas teadagi eeskavaga, mille nimetas noor lavastaja Mark Oja kontserdiks “Jõulutunne”. Üles astusid KÕIK õpilased ja enamus õpetajaid ning esitasid kauneid jõululisi laulu- ja tantsu- ja shownumbreid.

Siin esinejatest ka väike galerii:

Peale kontsertosa algas Kaunite kooli teatrite traditsiooniline auhinnagala.
Kes mille eest mis auhinna sai, on nüüd siin mustvalgel kirjas:
Aasta abilised ehk nagu koolis nimetame “Andre armee” – Andre Luurmann ise ja tema jüngrid – Kaarel Kreekman, Silver Voorel, Kertu Kangro, Robin Tooma, Laura Marleen Pihl, Eliise Ra Tõemäe, Marian Perkmann, Anna Danilson, Hugo Sebastian Sulger, Grete Saue, Lisanna Jaakson, Lorelai Kreis, Andra Halgma, Reio Leinus, Priidu Leinus, Krislin Kevelin Teas, Karl-Mattias Rässa, Raven Kittask, Mathias Peškov

Aasta perede nimetuse said perekond Sirak – Anna ja Rando Sirak, kelle kõik 4 last – Mirjam, Roomet, Marika ja Katrin – on Kaunite koolis ja kõikvõimalik abi koolile mistahes ajahetkel
ja Avent – Anders Aventi ema ja isa Edith ja Heikki – filmi- ja videomeistrid ja fotograafid, kes aastaringselt on jäädvustanud kooli üritusi.

Aasta ema auhinna pälvis kostüümikunstnikuna, riieturina ja ka õmblejana ametis olnud Eva-Liis Lidenburg – Emily Kiki Kaljuranna ema.

Aasta isadeks nimetati ehitusmeistrid Andrus Joala (ka Kaunite vilistlane) – Albert Joala isa ja Madis Laande – Sherilyn Urgardi isa.

Emade ja isade auhinnad andsid üle 2020a Aasta abilised-emad Triin Sulger ja Tiia Õun

Vokalistipreemiad – kuldvõtmekesed – läksid järgmistele “õõbikutele” – Deryse Riivik (LTN), Adeele Allas (LTV) ja Kertu Kangro (NT)

Tantsupreemiad – kuldkingakesed (seekord olid need küll kristallkingakesed) pälvisid – Eliise Dartšašvili (LTN), Laura Pärtelpoeg (LTV) ja Marian Perkmann (NT)

Anti välja ka tugeva ansamblimängu preemiad – Kuldpasunad LTN lavastuse “12 kuud” jänestele – need olid: Lilli Eliise Tigane, Heti Stella Kisel ja Maria Jung
ning
Nõelavad kaktusepunnid NT lavastuse “Väike õuduste pood” Lilledele ja lillekasvatajatele, kelleks olid Aurdey Uus nukujuht Andre Luurmann ja Audrey Uue hääled Kertu Kango ja Marian Perkmann ning Seymourid Reio ja Priidu Leinus. Auhindadega käis kaasas nõue kaktusepunn suuremaks kasvatada jakõige suurem saab aasta pärast koolijuhi Kaari ERIauhinna!

Edasi saabus kord peaauhinna KULDNE MASK 2021 kätte!

Esmakordselt Kaunite Muusikateatrite ajaloos anti välja auhind “Väljapaistev taustanäitleja”. Need maskid said Heti Stella Kisel (LTN) ja Sherilyn Urgard (NT)

Ägeda rollilahenduse Kuldse Maski pälvis Maarja Malva (LTV) kondiiter Glinda rolli eest lavastuses “Päkapikkude salatehas”

Aasta üllatajate Kuldsed Maskid jagati seekord järgmistele näitlejatele – Mirjam Sirak (LTV) ja Mia Rosenberg (NT)

Säravaid uustulnukaid nimetati sel aastal 4 – LTN pidas väärilisteks uuteks tulijateks kaht last – Albert Joala ja Sandra Külasalu, veel said uustulnukate auhinnad Nikool Abel (LTV) ja Ralf Oliver Purje (NT)

Säravaid karakternäitlejaid nimetati samuti 4 – Katrin Sirak (LTN), Laas Grossschmidt ja Liis Marii Männik (LTV), kusjuures esimene auhinnati vastavalt nominendiks nimetamisele, teise nimetasid preemia vääriliseks lavastajad ning Kertu Kango, kes sai sama preemia ka aasta tagasi, mistõttu avas ümbriku ja andis auhinna laval üle iseendale.

Aasta poiss- ja meesnäitlejad – Karl-Markus Klaas (LTN), Grant Partasjuk (LTV) ja Kaarel Kreekman (NT)

Aasta tüdruk- ja naisnäitlejad – Marika Sirak (LTN), Kalli Karmel Jaani (LTV) ja Eliise Ra Tõemäe (NT)

Üle mitme aasta anti sel korral välja ka 2 GRAND PRIX auhinda – kõrvalosa GRAND PRIX au sai endale Maare Murd (LTV) Peapäkapikk Paula rolli eest muusikalises muinasjutus “Päkapikkude salatehas” ja peaosa GRAND PRIX vääriliseks tunnistati Annaliisa Niidas (NT) Audrey rolli eest muusikalis “Väike õuduste pood”.

Sel aastal EI ANTUD välja auhindu Püstolnäitleja, Kuldne Mõõk ja Kuldvõtmeke solfedžo kategoorias.

Kuigi Salme Kultuurikeskus on üritustest väga hõivatud ja Kaunite Kool pidi punkti pealt ürituse lõpetama, et järgmised tegijad lavale lasta – jõudis kooli ühendkoor viimaseks etteasteks kooli laulu “Elu on näitemäng” ette kanda!

Üritus oli emotsionaalne ja tegijad ise hindavad ka seda paljude õnnestunud ettevõtmiste reas hindega “5”

Comments are closed.