Koroona kevad 2

Mai alguseks võis Kaunite Kool nagu kõik teisedki huvikoolid ja -ringid rõõmustada, et 27. hooaeg saab siiski lõppeda peaaegu normaaltingimustes ning õpilased ja õpetajad kohtuda üle pika aja silmast-silma.
Kuna 3/4 õppeaastast on toimunud vaid zoomi-, video-, ja e-tunnid, on koostegemise rõõm suur ja tänaseks käib kogu kooliperel ettevalmistus kevadiseks õuekontserdiks, mis on tegelikult “Kuldse Maski Gala”.

Vanemad olijad teavad, et teatri- ja filmiauhindu Kuldne Mask jagatakse Kaunite Koolis tavaliselt jõulupeol, seekord tuli pidulik sündmus pandeemia tõttu aga edasi lükata ja nii ta siis nüüd tulebki 30. mail.
Esinevad kõik rühmad – kandes ette ühe muusikalise numbri käsilolevast muusikalist, mis etendub kas nüüd juunis või on ümber tõstetud sügiseks.
Heidame siis ka kavale pilgu:
Mudilaste Laulu- ja näiteringi lapsed esitavad “Kolme karu laulu” samanimelisest muusikalisest näidendist, Mudilasteater loo “Meie sõber Kakuke” laulumängust “Kakuke”. Laste Muusikateatri noorem rühm astub üles aga numbriga “Ülistusmarss Rottnielile”, mis tähendab et marsib rottide armee, kes kiidab oma kuningat Rottnieli – räppmuusikalist “Kolikambri müsteerium”. Need esimesed kolm gruppi on plaanitud omad etendused välja tooma nüüd juunikuus. Laste Muusikateatri vanema rühma esituses tuleb ettekandele “Skepsiste rokk” jõulumuusikalist “Päkapikkude salatehas”, mis lükkus eelmistelt jõuludelt järgmiseks jõuluks ja Noote Muusikateatri esituses etendub shownumber “Skid Row” muusikalist “Väike õuduste pood”, mis samuti olude sunnil edasi lükkus – aprillist oktoobrisse.
Lisaks laulu-tantsu numbritele muusikalidest, mida esitavad teatri trupid, astuvad kontserdil üles ka Tütarlaste showtantsutrupp ning Lavavõitlejate trupp omade etteastetega.
Kõigi meeleolukate numbrite vahel toimub loomulikult päeva tähtsaim – auhindade jagamine, milleks juba ettevalmistused käivad – sest nominentide valimisest võtavad osa ka õpilased ise, mille tarvis ankeete täidetakse, kus iga laps saab märkida, kes on tema meelest 2020 aasta parim poiss- või tüdruknäitleja, ägedam karakternäitleja või säravam uustulnuk.
Kuldse Maski Gala toimub Kaunite Koolis juba ligi 20 aastat.
Kui pidulik õuekontsert läbi saab, siirduvad osad rühmad koole lõpetama (viimased kontrolltööd, eksamid jne), need kel etendused tulemas – teevad aga mõnda aega veel agarasti proove, et siis peale etendusi astuda rõõmsasti vastu meie laagrisuvele.

Comments are closed.