Saabastega kass musketäride ajast

D`Artagnan ja kolm musketäri on ammusest ajast olnud Kaunite Kooli ühed lemmikkangelased.
Nüüd on rõõmustav teatada, et algaval kevadel pöördub üks teatritrupp – Laste Muusikateatri noorem rühm – taaskord sellesse aega, kus kanti laiaäärseid sulgedega kübaraid, allakeeratud äärega saapaid ja peeti duelle!

Seega – 18.sajand ehk  „Saabasetega kass“ musketäride ajast!

Vana Mölder jagab enne surma varanduse oma kolme poja vahel ja jätab noorimale – Philippe`ile päranduseks vaid Kassi.

Kurvastava Philippe`i üllatuseks oskab Kass rääkida ja osutub üldse nutikaks. Ajanud jalga saapad ja pähe kübara, püüab Kass metsast Tedrekana, õpetab selle näuguma ning kingib ta siis kuningas Louis`le,
Edasi jätkub lugu juba kiires tempos – „uppumisohus“ Philippe päästetakse õuedaamide poolt, ta kohtub printsess Mariega, noored armuvad ja et noormehest vääriline kosilane – kel ka loss ja teenijaskond – saaks, vabastab Kass maakonna kaunima lossi, neelates alla selle peremehe – Inimsööja, kes edevusest ja rumalusest end  hetkeks hiireks moondab.

Kuna aga muusikali autoril, Kaari Sillamaal on tavaks aegajalt olemasolevat materjali ka omalt poolt rikastada, on sisse toodud terve kuningliku maja täis eksootilisi linde, keda kuningas Louis „kogub“, Eesel, kes loo algul keskmisele möldripojale kingiti – oskab samuti inimkeeles rääkida nagu Kasski ja muudki.

Loo ja laulud kirjutas Kaari Sillamaa juba aastaid tagasi, nii et seda on üksjagu lavastatud ja esitatud nii Kaunite Kunstide Koolis kui ka mujal – mujal seepärast, et „Saabastega kassist“ on Kirjastus Virgo poolt ilmunud ka raamat, kus sees libreto, noodid ja kaane vahel heliplaat.

Nüüd esitab meeleoluka laulumängu Katre Jaani lavastaja käe all Laste Muusikateatri 30-liikmeline trupp, kus näitlejad on vanuses 7-10 aastat. Nimitegelast Kassi kehastab Heti Stella Kisel, veskipoiss Philippe´i Grant Partasjuk, printsess Marie`d Laura Pärtelpoeg jne.

Koreograafia ja lavakujundus on lavastaja Katrelt, kostüümikunstnik on Maia Vahtramäe ja pileteid hakkab müüma Piletilevi.

Ah jaa – etendused toimuvad Lindakivi Kultuurikeskuses 14.mail kell 12.00 ja kell 19.00 ning Kaja Kultuurikeskuses 18.mail kell 12.00 ja kell 19.00

Comments are closed.