Advent saabub laulumänguga “Jõuluingli lugu” 6.detsembril

Juba kuu aega on möödas päevast, kus Salme Kultuurikeskuse kolmandal korrusel Kaunite Kooli ruumid üksteise järel tühjaks said ja samavõrra Auna 6 koolimaja ruumid täitusid – mööblist, klaveritest, kostüümidest, rekvisiitidest ja muust.
Ja eriti õpilastest, õpetajatest ja lapsevanematest.
Kuigi lahtipakkimine võtab aega ja suurem osa asju on alles kastides, kulgeb koolielu jätkuvalt kiirelt ja loominguliselt.
Nii ongi tulekul selleaastased jõuluetendused – juba uues – Avatud Kooli Teatrisaalis.
Nimelt tuleb ettekandele laulumäng “Jõuluingli lugu”, mis on Kaunite Koolis juba varemaltki mitmeid jõulusid saatnud.
Lugu räägib väikestest jõuluinglitest, kes jõulude eel oma haiget ristiema Lumeeite sõidavad vaatama. Kui nende mootorsaan lumises metsas kurve võtab, kukub üks inglitest – Õnneingel – saanist välja. Kuna teised tema kadumist ei märka ja muudkui edasi kihutavad, tuleb väikesel inglikesel omapäi hakkama saada.
Aga ta on tubli ja julge ning lahendab asjad omal moel – kohtudes mitmete värvikate tegelastega ja jagades neile jõuluõnne. Vastutasuks aidatakse tedagi ja nii – tutvudes Kolliperega, Lumememmedega ja katkiste robotmänguasjadega – lahenevad üksteise toel lõpuks kõik probleemid ning ka Õnneinglike jõuab turvaliselt oma ristiema Lumeeide juurde.
Loo autor on Kaari Sillamaa, kes asja paberile pani 2003 aastal. Selleaegsed inglikesed on ammu juba ülikoolist läbi, aga nende kleidid, mille kujundas tolleaegne Noorteteatri õpilane Merli Kutsar (nüüd meigikunstnik), lähevad peale värskenduskuuri jällegi lavale – uute inglite seljas.
Loo algversioonile tegi autor Kaari täienduse rikkis robotite näol – neid tegelasi esimeses variandis ei olnud. Ka paar uut laulu on tulnud vahepeal juurde teha. Aga ka kõik vanad lood on kenasti reas ja valmis jätkuvalt vahvaid tegelasi saatma. Ühe laulu viisi – “Lummememmede” oma – tegi omal ajal õpilane Hille Savi, kes nüüd on Kaunite Kooli õpetaja ja lavastas Inglikesed oma trupiga mõned aastad tagasi.
Tänase laulumängu “Jõuluingli lugu” lavastaja, lavakunstnik ja koreograaf on Katre Jaani, muusikajuht Laura Virkkunen, kostüümikunstnik Maia Vahtramäe, kes varemalt on osalenud Kaunite Kooli muusikalis “Saabastega Kass” printsessi rollis – selkorral näitlejana.
Mängivad Laste Muusikateatri noorema rühma õpilased vanuses 7-11a. Nimiosas Maare Murd.
Kuna Salme Kultuurikeskuse saal on nüüd remondis, etendub “Jõuluingli lugu” Avatud Kooli teatrisaalis 6.12 kolmel korral: kell 11.00, kell 13.00 ja kell 19.00. Pikkus on umbes 40 minutit ja piletihind 5.-Comments are closed.