„Katki” alustas etendustuuri!

Viimasel ajal palju populaarsust kogunud teatritükk noortest ja noortele – Muusikaline sotsiaaldraama „Katki” läks tuurile mööda koole.
Esimene peatuspaik oli Tallinna Nõmme Põhikoolis, kus osad vaatajad veel üsna noorukesed (IV – V klass), kelle jaoks tuli enne etenduse algust minna saali ette hoiatama, et etenduses on üsna vali muusika ja kasutatakse vahel ka õpilastele mittekohast kõnepruuki. Mitte, et tänastel koolilastel suurem hulk roppe sõnu tundmata oleks, aga et vahel on tark kõrvalt näha, kuidas need võivad mõjuda nii ütlejale kui adressaadile, aga ka kõrvalseisjale.

Loo autor ja lavastaja Kaarel Orumägi sõnul läks tuuri „avapauk” väga hästi, sest algul oli väike kartus, et tekst ei pruugi kosta, on ju võimlas esinemise puhul kaja väga suur. Kuna saal oli aga publikut äärest ääreni täis, siis selline rahvahulk suutis kaja üsnagi summutada ja tulemus oli üle ootuste hea.
Ka noored ise jäid esinemisega rahule ning tundus et publik samuti.
Ees ootavad Tallinnas Lasnamäe Gümnaasium, Nõmme Gümnaasium, Pääsküla Gümnaasium, Õismäe Gümnaasium, Südalinna Kool, Arte Gümnaasium, Kopli Kunstigümnaasium, Saksa Gümnaasium ja Tallinnast kaugemal etendused Kohilas ning koguni Võrus ja Hiiumaal.
„Katkit” mängivad kordamööda kaks erinevat näitlejate koosseisu, sest esinejad on ju ka ise koolilapsed ja tihe graafik ei tohi siiski noori oma kooliga pahuksisse ajada.
Tuur jätkub!

Comments are closed.