“Libahunt” esilinastub 8. juunil kinos ARTIS

Kui 2002 a lavastatud “Libahunt” osutus valituks Avignoni Rahvusvahelisele Teatrite Festivalile ja Muusikateatri sõit ja etendused igati õnnestunuks võis lugeda, tekkis juba tol korral mõte lavastus filmina jäädvustada. Ometi möödus pikk aeg, enne kui asi ette sai võetud ja võtetest samuti üsna pikk aeg selleni, kus film lõpuks ka koos on ja linale jõuab.

Lugu toimub Eestimaal mõnisada aastat tagasi – ajal, kus oli maad võtnud suur nõidade püüdmine ja nuhtlemine, usuti ka, et osad inimesed libahuntideks käivad – sellised olid iseäranis karistust väärt.

Kitzbergi draama „Libahunt“ esietendus Pärnu Endlas 1911 a.
Kaunite-kooli „Libahunt“ on Elle Kulli käe all lavale toodud kaks korda – 2002 a, millega 2003 a sõideti ka Avignoni,  ja 2010 a, kus oli kaastegev ka Tantsuansambel Lee ja koreograaf nende juht Maido Saar.

Filmiversioonis on ühendatud osa mõlemast lavastusest – jaanituletantsud ja mängud on ka filmis seadnud Maido Saar, näitlejate ridades on õpilaste kõrval ka mõned vilistlased – need kes tegid rolle 2002 a. lavastuses.

Filmivõtted toimusid Kurgjal, Jakobsoni Talumuuseumis ja selle ümbruses ning Rocca al Mare Vabaõhumuuseumis.

“Libahunt” esilinastub kinos ARTIS 8. juunil kell 19.00

Käsikiri August Kitzbergi järgi – Kaari Sillamaa, režii – Elle Kull ja Katre Jaani.
Lavastaja Elle Kull, režissöör Katre Jaani, muusika Kaari Sillamaa, kunstnik Villu Feldberg.
Võttegrupp Virko Veskoja, Kasper Raidam, Aivo Rannik, Janar Hakk, Franck Reisner, Gerda-Triin Hääl. Marleen Vitsut.

Peaosades Kertu Raja (Tiina), Janely Uint (Mari), Tauno Tagel (Margus), Tormis Laanisto (Tammaru peremees), Caisa Sell (perenaine), Terje Tampere (vanaema), Kaarel Raidam (sulane Jaanus), Annaliise Anvelt, Maria Paavel ja Joonas Sirel (väikesed Tiina, Mari ja Margus)
Teistes osades Kaunite kooli kõigi teatrite õpilased, vilistlased, tantsuansambel Lee noored jt

“Libahunt” on Kaunite Kunstide Kooli 26. film ja pühendatud Eesti Vabariigi 100-le sünniaastale.

 

 

Comments are closed.