Läheneb 11. Muusikateatrite festival

Mask 11Kõige esimene Ülevabariigiline Lastemuusikalide festival sai teoks siis, kui paljud tänased osalejad polnud veel sündinudki. Esimeste aastate jooksul tegi festivali nimi läbi mõned muutused ja alates 4. korrast on tal selline nimi nagu ka täna – Laste ja Noorte Muusikateatrite Festival – sest nii sai esinema kutsuda ohkem eriilmelisi truppe, hakkasid osalema ka tantsuteatrid, luuleteatrid, kes esitasid muusikalisi luulepõimikuid, mudilaste muusikastuudiod jpt. Esimese festivali vastu oli ka väga suur meediahuvi – kohal olid AK ja mitmed vene kanalid (asi toimus ju ikkagi Vene Draamateatris), kellele žürii esimees Jaak Joala  lahkelt intervjuusid jagas parasjagu selles keeles, mis tarvis.
Korduma hakkavate asjadega on kahjuks nii, et meedia tüdineb neist üsna ruttu ära ja seepärast on ajakirjanike tähelepanu olnud aasta-aastalt raskem võita. Siiski pole päris kajastuseta jäänud ükski festival – vähemalt lõpuetendusele, kus osalevad laste ja noortega koos ka profid – lauljad ja/või näitlejad – tuleb ajakirjanikke jälle ligi ja nii sattutakse tavaliselt täpselt auhindade jagamisele, mis toimub vahetult enne finaali.
Selgi korral on tulemas palju vahvaid lavastusi – on tantsuteatrid, on trupp Tartust, kel kaasas elav õpilasorkester ja on isegi tsirkus. Kuna osalejaid on palju ja etenduste vahetus võtab aega, siis tulevad mõned etendused esitamisele üleval Tantsusaalis ja mõned jällegi Keldrisaalis Leelo. Suurem osa etendusi on siiski Teatrisaalis suurel laval.
Piletid on müügil samas toimumiskohas – Salme Kultuurikeskuses – otse enne etenduste algust hinnaga 2.- kuni 5.- Osalejad saavad konkurentide/kolleegide esinemisi näha tasuta, ja tasuta ka rõdult vaadata seekordset “staaretendust” – “Saabastega kassi”.
www.lkkk.ee/festival

Comments are closed.