Jagati taaskord Kuldseid Maske

Kuldse Maski Gaala oli oodatud ja rahvarohke nagu alati. Auhindu anti mitmesuguseid ja peale Maskide said tublimad vokalistid premeeritud Kuld(viiuli)võtmetega, tantsijad Kuldkingakestega, samuti olid preemiateks ka maiustused ja muud ning nii mõnelgi tõi ootamatu auhinna saamine liigutusest pisara silma.

Niisiis – jagati 2015 aasta preemiad järgmiselt: Lasteteatri nooremas rühmas parima poiss- ja tüdruknäitleja Kuldse Maski said Joonas Segaert ja Viktoria Kaasik, särava karakternäitleja ja uustulnuka Maski Ralf Oliver Purje ja Kalli Karmel Jaani. Lasteteatri vanemas rühmas said samades kategooriates Kuldsed Maskid vastavalt Hugo Luca Tigane, Brigitta Ambur, Eke Maru Grossschmidt ja Katarina Irmeli Türi. Noorteteatris pälvis parima meesnäitleja Kuldse Maski Siim Rammul, parima naisnäitleja Maski Merilin Kolosovski, särava karakternäitleja ja aasta uustulnuka Maskid Mark Oja ja Anette Pärn. Aasta üllataja Mask läks sedakorda Lasteteatri vanema rühma Heleen Mossile ning Aastate töö Kuldne Mask Noorteteatri Britt-Kathleen Merele, kes on Kaunite-koolis juba mudilasteatrist saati ning esitanud rolle Polja (“12 kuud”), Britt (“Tütarlaste kooli juhtum”), Leah (“Jane Eyre”), Madam Lully (“Kadunud sugulane”), Punane Kurat (“Teekond tundmatusse”), Orvi (“Salme”) jpt.
Viimased Kuldsed Maskid kandsid Grand Prix nimetust ja aasta kõrvalosade eest anti neid seekord kaks – kaksikvendadele Reio ja Priidu Leinusele lavarollide Veiks ja Virks (“Rokkivad detektiivid”) ning filmirollide Uku Sammal ja Peeter Riis (“Ettevaatust – Tulnukate küla”) eest. Peaosa Grand Prix pälvis Rebecca Tamm Noorteteatrist Salme rolli eest Etnorokkmuusikalist “Salme”.
Peale Maskide auhinnati häid rolle ka maiustustega. Nii pälvisid magusad auhinnad koomiline kalameeste paar Annika Narits ja Rebecca Tamm (“3 sammu armastuseni”) ning Asko-Robert Meola mitmete rollide – Must Kuju (“Teekond tundmatusse”), Kail (“Ettevaatust – Tulnukate küla”), Kungla Kuningapoeg (“Salme”) erilimeliste lahenduste eest.
Suurima grupiauhinna said vilistlased – selleks oli suur shampanjapudel, mis anti üle osaluse eest etnorokkmuusikalis “Salme”. Näitlejate kõrvale astus sedakorda ka lavastustiim, sest ka nemad kõik on kunagi Kaunite-koolis õppinud, laval mänginud ja ka Kuldsid Maske vastu käinud võtmas.
Aga auhindamine jätkus:
Kuldvõtmekesed said Johann Ortin Õun Noorteteatrist ning Anders Patrick Takkis ja Alice Trükmann (solfedžo-preemia) Lasteteatrist. Kuldkingakestega autasustati Annaliise Anvelt ja Eliis Rebane Lasteteatrist ning Kaisa-Triin Tomak ja Gerda Triin Hääl Noorteteatrist, viimane tubli töö eest repetiitorina.
Preemia Kotkas Tõuseb Lendu (väljamurre kaunite-koolist kino või filmiekraanile või päris teatrilavale vms) sai sel aastal Marianna Tuisk mitmeaastase osaluse eest teleseriaalis “Pilvede all”.

Traditsiooniliselt kuulusid auhindamisele ka Aasta Abilised – nendeks said kostüümilao “restaureerimise” eest Grete Olev ja Helitehnilise abi eest filmivõtetel ja muusikalavastustel Gerda Triin Hääl. Koolijuhi Kaari eripreemia kuulus kolmikule “Mehed Mustas” (auhinnaks mustad T-särgid) – Martin Alexander Roolaht ning Priidu ja Reio Leinus. Aasta pered pärjati kommikarpidega – need olid perekonnad Trumm, Roolaht ja Vihman/Siimann.
Pidu saadi magusaks “Lauake kata end” stiilis, kus kõik tõid midagi head ja koos söödi ära. Aktiivselt töötas ka Loterii, kus iga loos võitis ja peavõidu tõmbas ning teisest suurema auhinna sai Eliisa Massa Lasteteatrist.

Comments are closed.