Detsembrikuu oli kiire!

Nii nagu kõik aastad, olid ka nüüd Kaunite-kooli õpilastel ja õpetajatel detsembris käed-jalad tööd täis. Kohe kuu algul kolisid mõlemad Lasteteatri trupid – nii noorem kui vanem – kolmeks päevaks Nordea majja, kus toimusid muinasjutt-muusikali “Koerhaldjas Mia” (autor Kaari Sillamaa, lavastaja Katre Jaani) etendused, mis osadele lastele olid küll juba kordusena tuttavad, osadele aga ka täiesti uueks elamuseks, sest lavale läksid ka kõik selle hooaja uued õpilased. Jällegi – nagu ka aasta tagasi – võis lugeda etendusi kordaläinuks. Nii arvasid Mia-Jõulumaa tegijad, kes olid “korraldaja-pool” ja ka lavastustiim ja näitlejad.
Vahetult enne Mia-etenduste algust lavastus ka väike muinasjutt väikesele lavale – “Jõuluingli lugu” (lavastaja Hille Savi), millega käidi külas mitmes Tallinna lasteaias, mängisid taas Lasteteatri lapsed.
Siis jõudis järg päris pisikeste laste laulumängudeni, mis kanti ette mudilaste jõulupidudel. Nii toimusid lapsevanematele ja kaasõpilastele “Päkapikud Jõulumaal” ja “Lumehelbed ja Päkapikud” Mudilaste Laulu- ja näiteringi vanemate ja nooremate truppide ülesastumisel (lavastaja Hille Savi) ja “Iidne lugu” Mudilasteatri esituses (lavastaja Kaari Sillamaa), mis tõi publiku ette Jeesuslapsukese sünniloo.
Kuldse Maski Gaala eeskava osa oli seekord Oscar Wilde´i päralt (lavastaja Gerda Lukkonen).
Jõululise punkti lõppevale aastale panid kooli lauluõpetajad/muusikajuhid Hille Savi ja Kaarel Orumägi, kes andsid kolm kaunist kontserti nimega “Küünalde säras”. Kavas olid nii vanadest aegadest tuntud kui ka uued, äsjaloodud (lauljate endi poolt) looming. Tore oli ka 4-aastase Eliisabel Sära Metsala ülesastumine kõrvuti õpetajatega ja ka see, et klaverimängija Reet Ristmägi vahepeal hoopis saksofoni kätte võttis.

Comments are closed.