Saabastega kass tuleb teisele katsele!

Kunagi väga ammu, täpsemalt 17.sajandi teisel poolel, elas Prantsusmaal kirjamees Charles Perrault, kelle kohta kirjutatakse, et ta aitas kaasa Prantsuse Teaduste Akadeemia loomisel, Maaliakadeemia taastamisel ning töötas mõnda aega isegi kuningas Louis XIV rahandusministri abina.
Kirjanikuna lõi Charles Perrault hulgaliselt muinasjutte, tänu millele peetakse teda üheks muinasjutužanri rajajaks. Päris mitmed muinaslood on hiljem tõlgitud, muudetud ja täiendatud kujul ilmunud ka vendade Grimmide väljaantuina – 100 aastat hiljem Saksamaal – näit. „Punamütsike”, „Uinuv kaunitar” („Okasroosike”), „Tuhkatriinu”, samuti ka „Saabastega kass” jpt.

Nõnda nagu autor Charles Perrault on ise Prantsusmaalt ja musketäride ajast pärit, on ka nüüd lavale teisele katsele tulev muinasjutt-muusikal „Saabastega kass” – pärit sellest ajast – ka siin on kuningas Louis (Marcel Kropeit) ja tema kaasa, kuninganna Anna (Adeele Allas). Neil on tütar, printsess Marie (Laura Pärtelpoeg), kes pirtsutab kosilastega nagu teisedki printsessid paljudes muinasjuttudes ja ilmselt ka päriselus.
Siiski on loo põhitegelaseks möldripoeg Philippe (Grant Partasjuk), kes saanud päranduseks vaid Kassi, mis noormehe lausa õnnetuks teeb. Aga – pole hullu midagi – nagu me kõik teame, osutub Kass (Heti Stella Kisel) nutikamaks kui nii mõnigi kahejalgne ja teeb oma isandast lõpuks markii, muretseb talle veel ka lossi, mis varem olnud Inimsööja oma ja aitab kõigiti kaasa sellele, et noormees printsessi südame võidaks. Veel on laval rääkiv Eesel (Roomet Sirak) ja hulk linde, neist tähtsaim Tedrekana (Laura Christina Kaldre), aga – ega kõike saagi ette ära rääkida.

Muusikali autor on Kaari Sillamaa. Katre Jaani lavastaja käe all esitab meeleoluka laulumängu Laste Muusikateatri 30-liikmeline trupp, kus näitlejad on vanuses 7-13 aastat.
Koreograafia ja lavakujundus on samuti lavastaja Katrelt, kostüümikunstnik on Maia Vahtramäe ja pileteid müüb Piletilevi.
Ah jaa – etendused ei saanud ju kevadel toimuma, aga nüüd teisel katsel mängitakse Kassi lustakat lugu Kaja Kultuurikeskuses 26. ja Lindakivi Kultuurikeskuses 29.oktoobril, mõlemal korral algusega kell 19.00

Comments are closed.