Tagasivaade juubelijõuludele

Kui jõulud alati kibekiire tegutsemise tähe all mööduvad, siis jaanuar – veebruar on aeg, kus asju rahulikumalt võtta, tehtu üle järele mõelda ja möödunud sündmusi ka kirja panna.

Kaunite Kunstide Kooli jõulupidu oli ka nüüd juubelihooajal Kuldse Maski Gaala, mille tulemusel said paljud õpilased ja ka mõned lapsevanemad auhindu. Aga võtame järjekorras.

Niisiis – nagu alati algas Kooli Teatrite jõulupidu eeskavaga, mille sedapuhku esitas Laste Muusikateatri vanem rühm. Ettekandele tuli piibliaineline “Iidne lugu”, mis tõi vaatajate ette Jeesuslapse sünniloo ja seda ümbritsevad sündmused. Lavastaja Kertu Raja oli väikesest materjalist teinud väga kena ja kompaktse vaatemängu, kus lapsed olid ise nii näitlejad, jutustajad kui ka lavakujunduslikud elemendid.

Kui jõululugu vaadatud, algas pidulik auhinna gaala, kus nii mõnelgi auhinnasaajal liigutusest pisarad silma tulid. Lisaks õpetajatele olid juubelijõulude puhul tulnud auhindu üle andma ka kaunite kooli vilistlased – Fatme Helge Leevald ja Laura Kukk, kes mõlemad on juba kutselised näitlejad – Fatme Endla teatris ja Laura Nukuteatris.

Nagu ka varematel aegadel, oli osade Kuldse Maski auhindade määramisel sõnaõigus ka õpilastel enestel, kus nad ankeetidele said kirjutada kes ja mille eest mingi auhinna pälvida võiks. Lõppsõna jäi ikka loomulikult õpetajatele.

Aga siin siis seekordsed Kvõitjad Lasteteatri nooremas rühmas:
Mathias Peškov (aasta poissnäitleja), Kalli Karmel Jaani (aasta tüdruknäitleja), Mialeene Jahnke (särav karakternäitleja) ja Elisabet Kruusmets (särav uustulnuk). Lavastaja Katre Jaani poolt tuli aasta üllataja tiitel Heti Stella Kiselile ja auhind pühendumise eest Laura Pärtelpojale.

Lasteteatri vanem rühm auhinnati järgmiselt: Priidu Leinus ja Reio Leinus (aasta poissnäitlejad), Sonja Viktoria Ustav (aasta tüdruknäitleja), Karl Kraavi (särav karakternäitleja) ja Annaliisa Niidas (särav uustulnuk). Lavastajate-poolne üllataja preemia läks Olivia Liselle Tähismaale ja teatritööle pühendumise eest nimetati auhinnavääriliseks Rauno Jonas Küngas

Noorteteatri auhinnasaajad olid järgmised: Andre Luurmann (aasta meesnäitleja), Johanna-Elise Kabel (aasta naisnäitleja), Lotta Lizbeth Hirv (särav karakternäitleja) ja Viona Vipper (särav uustulnuk). Lavastaja Janika Sillamaa nimetas ka aasta üllatajad – need olid Astrid Näälik ja Rohan Pilt.

Aastate töö eest anti Kuldsed Maske sel korral lausa kaks – kuna selle nimetuse saamisel on eeltingimuseks et Kaunite kooli teatri(te)s on vaja käia vähemalt 7 aastat ning liskas hästi sooritatud arvukatele rollidele peab olema ka tublisti lavatagust tööd teinud – lähevad need auhinnad alati Noorteteatrile. Niisiis – Aastate Töö nimetuse ja said Brigitta Ambur ja Eva Maris Küngas.

Vokalistipreemiad – Kuldvõtmekesed said Elisabet Kruusmets Lasteteatri nooremast rühmast, Joonas Segaert Lasteteatri vanemast rühmast ja Karita-Liis Grassmann Noorteteatrist. Solfedžovõtmeke sai Pille-Triin Trumm.

Tantsuauhinna – Kuldkingakese võitsid Cariina Isabella Normann Lasteteatri nooremast rühmast, Karolin Suurkivi Lasteteatri vanemast rühmast ja Mark-Oliver Rahn Noorteteatrist.

Koolijuht Kaari Sillamaa andis välja auhinna – Aasta Ehitusmees – Sherilyn Urgardi isale Madis Laandele paljude etenduste dekoratsioonide ehitamise eest.

Veel said auhinnad perekonnad Trumm ja Roolaht – koolielu mistahes asjade korraldamisel osutatud igakülgse abi eest .

Kaunite Kooli õpetajad nimetasid ka Aasta Abilisi, kes kõik olid käed külge pannud etenduste väljatoomisel küll riieturidena, rekvisiitide valmistajatena ja lava ehitajatena. Need olid Andre Luurmann, Johanna Kits, Eva Maris Küngas, Brigitta Ambur, Kertu Kangro, Priidu Leinus, Reio Leinus ja Martin Alexander Roolaht.

Samuti nimetati ära heliosakonna-abilised, kes olid etenduste läbiviimisel lavatagused abijõud – Eke Maru Grossschmidt ja Anders Patrick Takkis.

Jõulugaalale pandi punkt jõulupakkide jagamisega. Ka ei puudunud peolt lookas laud hea ja paremaga, mida Kaunite-kooli keeles kutsutakse “Lauake kata end!”

Comments are closed.