Juubelihooaeg alustab traditsiooniliselt 15.septembril!

Nii nagu igal aastal, alustab Kaunite-kool ka oma 25. juubelihooaega suvise filmi esilinastusega. Seekordseks šedöövriks on krimi-rokk-muusikal-film “Rokkivad detektiivid”, mille näitlejateks Lasteteatri noorema ja vanema rühma, sekka ka mõned Noorteteatri õpilased.
Lugu tuli muusikalina lavale 2015a kevadel ja läks suure menuga peale alg- ja keskastme mürsikutele, sest laval möllasid ja rokkisid samas vanuses lapsed.
Millest siis film räägib?
Aga sellest, kuidas ühes tavalises muusikakoolis, kus õpivad-õpetavad tavalised õpilased-õpetajad ja isegi koristajamutt õiendab kõigiga täiesti tavalisel moel – hakkavad ühtäkki toimuma ebatavalised asjad – näiteks kostma imelikud sammud, hääled, isegi laulud, aga ka hakkavad kaduma pillid, algul väiksemad ja tähtsusetumad, siis juba suuremad ja kallimad.
Koristaja on veendunud, et tegemist on Kummitustega, osad tüdrukud on sama meelt! Poistel jällegi on asjast teine arvamus!
Et olukord aina segasemaks läheb, otsustavad lapsed hakata ise asja uurima, kasutades ettekäändeks bändiproovides osalemist – ja – eks samal eesmärgil tulebki ju ka bändid kokku panna. Nõnda rokkides leitakse lõpuks kadunud pillid üles ja lahendatakse ka mitu muud mõistatuslikku lugu.
Võtted toimusid 2018a suvises Filmilaagris Koerus Aruküla mõisas, millest sai suurepäraselt tekitada vajamineva interjööri  – vanaaegse koolimaja paljude hämarate koridorisoppide ja nagisevate keerdtreppidega – nagu loodud “kummitusloo” tekkeks.

Lõpustseeni filmimise jättis režissöör Katre Jaani viimasele tunnile, kus kõigile lastele juba vanemad vastu tulid – nii saadi saali suur aplodeeriv publik, nagu stsenaarium Muusikakooli Kevadkontserdiks ette nägigi!

Enne laagrisse sõitu oli ka mitmeid põnevaid tegevusi, mis olid vajalikud sellise filmi ülesvõtmiseks: nimelt kutsuti mitmed lapsed rokkpillimeeste juurde tundidesse, et pillide käsitlemine pildis ikka oskuslik ja usutav tunduks.
Nii õpetas Kaunite trummiõpetaja Karl Helmeste Pille-Triin Trummile (milline “kokkulangevus”!) kuidas trummikomplekti käsitleda, vilistlane Kauro Tafitsuk aga Vanessa Maribel Mägile kitarri ja Roland Kuklasele basskitarri mängimist.

Loomulikult tuli võteteks salvestada ka laulud, mida tehti osalt enne ja osalt peale filmilaagrit – Studio89-s.
Kandvamaid rolle mängisid/laulsid Viona Vipper, Joonas Sirel, Eliise Ra Tõemäe, Kalli Karmel Jaani, Anders Patrick Takkis ja Joonas Segaert. Rokkbändi mitmhäälsed bäkipartiid laulsid Annaliise Anvelt, Marianna Tuisk ja Marta Kitter ning koorid kogu näitlejate trupp.
Laager oli väga meeleolukas ja lisaks tihedale võttegraafikule leidus siiski ka aega laagerdada (kõik ju koguaeg võttel ei olnud), mille hulka kuulus ka ekskursioon Aruküla mõisa hoones, kus mõisa ajaloost ja valitsejatest jutustas perenaine Anne Muhk.
Niisiis alustab kaunite-kool oma 25. juubelihooaega filmiga mille stsenaariumi ja muusika autor on Janika Sillamaa, režissöör-lavastaja ja kunstnik on Katre Jaani.
Muusikajuht Janika Sillamaa, helirežissöörid Franck Reisner ja Andrus Muuga, stuudiomuusikud Rain Rämmal (klahvpillid), Kalle Pilli (el.kitarr), Janno Trump (basskitarr), Karl Juhan Kullerkupp (löökpillid), muusikamix Andrus Muuga.
Juhtoperaator Virko Veskoja, valgustaja Mats Kangur, platsiheli Franck Reisner, klapp Mark Oja.
Montaaž Katre Jaani ja Virko Veskoja, helimontaaž Andrus Muuga.

“Rokkivad detektiivid” on Kaunite-kooli 27. film.

Comments are closed.