“Karukihv” võitis saalitäied südameid

Läinud nädalal etendus Laste Muusikateatri noorema rühma esituses ürgajamuusikal “Karukihv”, mille puhuks otsiti välja ja klopiti puhtaks suur osa Kaunte-kooli kostüümilao karusnahkseid kehakatteid, leiti rekvisiidiruumist nuiad ja kaikad ning mindi siis Salme suurele lavale sõda pidama.
Loomulikult mitte päriselt vaid ikka mängult – sest “Karukihva” lugu algab sellega, kuidas kaks vaenutsevat suguharu – heledapäised Karukäpad ja tumedat verd Maokeeled – ei saa üht maatükki omavahel sõbralikult ära jagatud. Sõja käigus satub Karukäppade kätte vangi Maokeelte hõimujuhi Kavala Kobra väike poeg, kes pühale Karule ohverdatakse.
Karu aga ei söö poissi ära vaid kasvatab ta oma koopas suureks ja nii saabub aastate pärast, kui mõlema hõimu read on suurest sõdimisest hõredaks kulunud, vanadele, tuttavatele radadele käima noormees, kes on tumedat verd ja mustade juustega, kehakatteks aga karunahk. Kohates Karukäppade pealiku tütart Välgusilma, tekib noortel sümpaatia ja siit saab alguse juba esimene leppimise märk, mida nii erinevate hõimude šamaan kui ka Nõid mõlemad ette on näinud, jonnakad pealikud aga kumbki tunnistada ei kavatse.

Etendustel oli publikut kuni rõdu esimeste ridadeni välja ja suur aplaus näitas, et lugu vaenust, leppimisest ja sõprusest oli kõigi südamed võitnud.
Meeleolukas muusika toetas kaunist lavapilti, lapsed mängisid ja laulsid innuga ning lavastaja Katre Jaani ja muusikajuht Merlin Porkma jäid tehtuga rahule.
Nimirolle mängisid Riko Jallai (väikese poisine) ja Nikolas Sild, tema sõbratari Välgusilma Eliise Ra Jurtshenko, mõlema suguharu pealikke etendasid kaksikvennad Priidu ja Reio Leinus, nende kaasasid Kalli Karmel Jaani ja Marta Kitter, shamaani Ralf Oliver Purje, nõida Eliisa Massa jne

Aastatetaguses lavastuses, millest tehti ka filmiversioon, tegi Karukihva rolli Ken Rüütel, kes tänaseks on õpingutega jõudnud EMTA lavakunstikooli.

Comments are closed.