Talvest kevadeni…

Talvest kevadeni on Kaunite Kunstide Koolil olnud kiired ajad, kus üksteise järel lavastati ja esitati mitmeid eriilmelisi muusikalisi lavatükke mitmetes eriilmelistes esinemispaikades.
Kui sügis oli alles algusjärgus, tehti Tallinki poolt koolile ettepanek mõne väiksema etendusega jõuludel ka nende töötajate lastele esineda. Nii sai selleks puhuks eraldi kirjutatud lühinäidend “Kuldkard ja auguga piparkoogid”, mida lavastaja Katrega eesotsas käidi erinevatel laevadel esitamas. Nii lastele, lavastajale kui ka lapsevanematele, kes abiks käisid, oli see uus ja huvitav kogemus. Ühisel kooli jõulugaalal nägi lugu veidi muudetud kujul ka terve ülejäänud kooli pere.
Ja siis läks lahti suurmuusikali “Dèsirée ehk Napoleoni kihlatust Rootsi kuningannaks” lavastamine, mis algas muusika kirjutamise, orkestreerimise (palju sellest oli juba varem töös), soololaulude, ansamblite, kooride õppimise, liikumiste seadmise ja selgeks harjutamise, kostüümide õmblemise ja kokkulaenamise, lava kujundamise ja valmisehitamise, videopiltide otsimise-leidmise-montaaži jne jne kõige muuga.
Hoolega oli tegevuses Hoolekogu, abistajaid leidus nii lapsevanemate kui teiste teatrite hulgas. Nii tulid laenatud rekvisiidid ja osad kostüümid Estoniast, Napoleoni armee püssid Linnateatrist, lava põhikonstruktsiooni laenas “Désiréele” aga mõneaastatagune “Jane Eyre”!
Loomulikult on “Désiréest” kirjutada väga palju ja siinkohal ongi paslik lisada, et kuna nii trupi kui vaatajate soovil on sügisel plaanis lisaetendused, jääb pikem muljetamine sellesse aega, kui lauljad ja näitlejad (Getter Jaani, Bert Pringi, Artur Rassmann, Janika Sillamaa, Reet Paavel jt) ning ka Kaunite kooli õpilastest osatäitjad taastusproovideks kokku tulevad.
“Désirée” ovatsioonidest veel toibumata sööstis lavastaja Katre Jaani aga kohe uut lavastust – ürgajamuusikali “Karukihv” – välja tooma, koolijuht Kaari lühinäidendit “Imeline muna” kirjutama ja lavastama, tantsuõpetajad Siiri ja Kertu omade truppidega Kuldse Karika võistluseks valmistuma ning muusikud-õpetajad Hille ja Merlin omade mudilasrühmadega “Kakukest” ja “Inetut pardipoega” lavale seadma. Kirju teatrikevad saab plaanitud lõpu veelgi kirjuma kevadkontserdiga WOODSTOCK, kus vikerkaarevärvilised ja lillelised lavakostüümid peavad nii esinejad kui publiku õigesse meeleollu viima.
Paljud loetletud asjad on alles töös ja pingeline, samas meeleolukas õppetöö kestab. Aga juba saabuvad ka avaldused uueks õppeaastaks, mis tuletab meelde, et on aeg uuele hooajale mõtlema hakata!

Comments are closed.